قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی تحت تاثیر نگرانیهای اقتصادی و انتظار سرمایهگذاران برای اقدامات احتمالی گروه هفت درباره صادرات نفت روسیه و احیای توافق هستهای ایران، بیش از یک دلار سقوط کرد.
قربان کارشناس انرژی با بیان اینکه اروپایی ها در کاهش سهم روسیه از بازار جهانی انرژی به نوعی ناکام ماندند، گفت: مسکو با قدرت چانه زنی بالا و تخفیف های بیشتر توانست صادرات خود را به آسیا افزایش دهد.
قیمت نفت هفته گذشته به سطوحی صعود کرد که نزدیک به رکوردهای ثبت شده در روزهای نخستین جنگ در اوکراین بود و هیچ چشماندازی از فروکش کردن تب صعودی نفت دیده نمیشود.
قطر در حال بررسی برنامههایی برای افزایش ظرفیت تولید میدان گنبد شمالی (در ایران پارس جنوبی) به میزان بیش از ۱۲۶ میلیون تن در سال است، اگرچه شرکت انرژی قطر هنوز اعلام رسمی نکرده است.
سه منبع آگاه اعلام کردند که مقامات آمریکایی در ماه مارس از شرکت دولتی پتروبراس برزیل درخواست کرده بودند تا نفت بیشتری به بازار جهانی عرضه کنند و جواب برزیلیها به این درخواست منفی بوده است.
بزرگترین کنفرانس جهانی گاز در حالی بدون ایران که بزرگترین دارنده ذخایر گازی دنیاست، برگزار خواهد شد که کارشناسان دلیل این مساله را نبود دیپلماسی انرژی و البته سهم اندک ایران از بازار جهانی می دانند.
روند فعلی افزایش قیمت گاز طبیعی در بازارهای جهانی با کاهش تعداد قراردادهای آتی امروز در بازار مواجه شد که می تواند منجر به اصلاح قیمت طی روزهای پیش رو شود.
احسان خمان با بیان اینکه بازارهای جهانی نفت با یک شوک بزرگ در جبهه عرضه از سوی روسیه مواجه است، می گوید: خطرات ژئوپلیتیک بحران اوکراین موجب افزایش قیمت نفت برای ماههای متمادی شده است.
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی با ادامه تلاشهای دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ در اوکراین و مهیا شدن بازارها برای نرخهای بهره بالاتر در آمریکا، حداکثر چهار دلار در هر بشکه کاهش پیدا کرد و روند نزولی هفته گذشته را ادامه داد.
قیمت نفت خام برنت دریای شمال امروز در بازار جهانی با ۳ دلار افزایش به ۱۱۲ دلار رسید؛ این در حالی است که قیمت نفت در دو روز گذشته روند کاهشی به خود گرفته بود.
استایرن به عنوان یکی از محصولات نماد شبصیر در مجموع افزایش هفتگی ۹۳ دلاری داشته و در قیمت ۱، ۳۵۱ دلار تثبیت شده به همین دلیل تقاضا برای سهام این نماد رو به افزایش است.
با توجه به تحولاتی که این روزها در جریان است، پیش بینی قیمت نفت به یکی از مهمترین دغدغه ها تبدیل شده است. سوال اینجاست که قیمت نفت در سال جاری چقدر خواهد بود؟
دکتر فشارکی معتقد است که بدون بازگشت نفت ایران، ظرفیت مازاد موجود در مجموعه کشورهای اوپک پلاس هر ماه کمتر و کمتر شده و این موضوع فشار رو به بالای بیشتری بر قیمت نفت وارد می کند.
رئیس سابق بخش امنیت سیاسی و شفاف سازی آژانس بین المللی انرژی اتمی معتقد است، افزایش قیمت جهانی نفت باعث می شود، نفت ایران راحت تر بتواند، بعد از احیای احتمالی برجام وارد بازار جهانی شود.
افزایش مخاطرات ژئوپلتیک از یک سو و بهبود فعالیتهای اقتصادی از سوی دیگر در کنار چالشها در عرضه نفت به بازار جهانی احتمالا باعث خواهد شد تا شاهد بالا رفتن قیمت نفت در سال 2022 باشیم.